Скъпи приятели,

Представяме ви брошури и книги, които смятаме за основополагащи за нашето Движение. Ние предполагаме, че те биха били от полза за вас за разбирането на Посланието, принципите и Програмата от 12 стъпки на Анонимни алкохолици. Всички от нас се запознаха с тези материали през процеса на достигане на своята трезвеност и те са част от общите ни усилия в постигане на нашата основна цел - да останем трезви и да помогнем на други алкохолици да достигнат до трезвост.

Книги

Анонимни Алкохолици (Голямата книга)

Вие имате книгата на български език благодарение на безкористния труд на няколко души, единствената отплата, която те желаят е този превод на книгата да ви помогне да преодолеете проблемите с пиенето и учейки се от нея, да живеете един духовен живот в трезвеност.

epub-icon

Дванадесет стъпки и дванадесет традиции

Книгата "12 Стъпки и 12 Традиции" разглежда по-обстойно практикуването на всяка една от дванадесетте Стъпки, както и същността на Традициите на АА – духовните и организационните принципи на живота на нашето АА общество.

epub-icon

Живот в трезвеност

"Живот в трезвеност" е една много полезна книга за всеки който иска и е избрал да живее в трезвеност. Практически съвети, как да живеем в трезвеност, как да се справяме с 'демоните' в трудните моменти, да избягваме изкушенията и много други ценни насоки.

Новите очила

new pair of glasses

Човекът, който пресъздава своята интерпретация и разбиране на програмата за възстановяване на АА на тези страници, е също толкова необикновен, колкото необикновена е и самата програма.

Чарлс Чембърлейн (Чък Ч.) е един от пионерите на АА и приятел на съоснователя на движението Бил У.

epub-icon

200 години Трезвеност

200-years

Осем спикърски изказвания на ветерани от Анонимни Алкохолици с обща трезвеност над 200 години. Техните споделени истории, гледните им точки относно алкохолизма, възстановяването, работата по Програмата на АА, спонсорството, провеждането на сбирките и т.н. С благодарност за всичко хубаво в АА и с откровена критика за нещата, които според тях не са достатъчно ефективни и в духа на основната цел на нашето Съобщество.

Oficina-PDF-icon

12 Разработки за работа по стъпките

12-razrabotki

"12 Разработки" е практическо помагало за работа по Програмата на Анонимни Алкохолици - "12 Стъпки". Разработките съдържат насочващи текстове от Програмата последвани от въпроси, така че да могат да се ползват както за съвместна работа със АА спонсор, така и индивидуално от всеки желаещ да се възстановява от алкохолизъм.

Oficina-PDF-icon

Така мисли Бил

Al Bill Sees It Cover

"Това издание включва няколкостотин откъса от нашата литература, които засягат почти всеки аспект oт АА начина на живот. Този материал може да бъде от помощ за индивидуален размисъл,  може да провокира групови дискусии, или пък да насочи към по-пространно четене на много други неща  от нашата литература."  Бил У.

Oficina-PDF-icon

Мисли за Всеки Ден

Daily reflections

"Мисли за Всеки Ден" е книга, в която ще намерите по една страничка за всеки ден от годината с кратки мисли от опита на анонимните алкохолици.

Повярвахме

believe

"Повярвахме" ... Духовният опит на АА, както е преживян от негови членове.

Oficina-PDF-icon

Д-р Боб и Славните Ветерани

d-r bob

Книга за живота на единия от съоснователите на АА; пионерите на движението в средния запад; добри хора които са им помагали; ранните години и основаването на първите групи; трудностите; търсенията и т.н.

Oficina-PDF-icon

АА Съзряване

sazryavane

АА Съзряване е кратка история за възстановяването, единството и служенето в Анонимни Алкохолици.

Oficina-PDF-icon

Не можеш да ме разгневиш

angry

"...Не само, че никой не може да те накара да се почувстваш зле, а и никой не може да те накара да почувстваш каквото и да било, без твоето волево приемане на чуждото внушение. Ние заявяваме емоционалната си независимост като не позволяваме на останалите хора да диктуват чувствата ни, а решаваме сами как да реагираме във всеки отделен момент..."

Oficina-PDF-icon

Шест Статии, Бил У.

6 articles Bill W

Книгата съдържа избрани статии на Бил Уилсън публикувани в списанието Грейпвайн в периода 1958г. - 1962г.
Вяра, Страх, Честност, Смирение, Любов, Приемане

Oficina-PDF-icon

Статии от сп. Грейпвайн, Том2

vol 2

Книгата съдържа избрани статии от сп. Грейпвайн относно създаването на движението Анонимни Алкохолици и 12-те стъпки; накратко от Бил У. за 12-те традиции; анонимността в АА и последната голяма реч на д-р Боб.

Oficina-PDF-icon

Статии от сп. Грейпвайн, Том3

vol 3

Книгата съдържа избрани статии на Бил У. от сп. Грейпвайн относно членството в Анонимни Алкохолици, Анонимността, Лидерството, Свободата и Общуването в АА, статия в памет на грижовната Сестра Игнатия и др.

Oficina-PDF-icon

Статии и медицински доклади, Том4

Книгата съдържа статии и медицински доклади на д-р Силкуърт, включително разширения текст на писмото, преработени части от което са включени в Голямата книга "Анонимни Алкохолици" в главата "Мнението на лекаря". До края на живота си "дребничкия доктор, който обичаше пияниците" помага за възстановяването на над 50000 алкохолици.

Oficina-PDF-icon

Статии от сп. Грейпвайн, Том 5

vol 5

Книгата съдържа избрани статии на д-р Боб и Бил У. от сп. Грейпвайн относно толерантността, волята, личностите, както и кореспонденцията между Бил У. и д-р Карл Юнг, Бил У. и Университета Йейл и др.

Oficina-PDF-icon

Статии от сп. Грейпвайн, Том 6

vol 6

Книгата съдържа избрани статии на Бил У. от сп. Грейпвайн относно сърдечните взаимоотношения на АА с психиатрите, лекарите, духовниците, медиите и всички други приятели в борбата с алкохолизма; възпоминания за някои от хората посветили се на идеите на АА и др.

Oficina-PDF-icon

Брошури, памфлети и списания

Запознайте се с Анонимни алкохолици

zapoznayte-se-s-aa

Увод в програмата на АА за възстановяване от алкохол.
Ако ви се струва, че имате проблем с алкохола, или ако пиенето започва вече да ви безпокои, вероятно ще се заинтересувате да научите нещо повече за АА и програмата за възстановяване от алкохолизма.

HTML-iconOficina-PDF-icon

За вас ли е АА?

za-was-li-e-aa

Дванадесет въпроса, на които само вие можете да отговорите.
Единствено Вие сам/сама можете да решите дали да не опитате шанса си чрез помощта от общността на АА - мислите ли, че тя може да Ви помогне.

HTML iconOficina-PDF-icon

Новите членове питат

novite-chlenove-pitat

Брошурата е предназначена за хора, които за първи път се обръщат към общността на Анонимните алкохолици ( АА ). Чрез нея се опитваме да отговорим на въпросите, които новите членове си задават най-често.

Oficina-PDF-icon

44 въпроса и отговора относно Програмата на АА

Брошурата е предназначена за тези, които искат да научат за дейността на АА, за себи си, за свои близки или просто да разберат, какво представлява това необикновено общество. Тук ние привеждаме много нееднократно задавани ни конкретни въпроси и нашите отговори на тях.

HTML iconOficina-PDF-icon